Nyheter

tis 07.07 | 11.17

Spray Master minskar CO₂-utsläpp med certifierad grön drivgas

Hållbarhet är viktigt för oss på Spray Master och vi arbetar löpande med att identifiera sätt att minska vårt miljömässiga fotavtryck. Vi är nu stolta över att som en av de första i världen använda grön drivgas i våra trycksatta produkter!

Den gröna drivgasen produceras från restprodukter och köps via certifikat. Genom att köpa certifikat i proportion till den propan som vi på Spray Master använder i våra produkter skapas ett minskat koldioxidutsläpp, men det säkrar även att utvecklingen kring, samt produktionen av, biogas kan öka. CO2-minskningen av utsläpp från propandelen av produkterna blir därmed upp till 95%!

- Att kunna erbjuda våra kunder svenskproducerade produkter av hög kvalitet med minimal miljöpåverkan är en viktig del av vårt erbjudande, men framförallt något vi gör för att bidra till en grön och hållbar framtid, säger Mark Eriksson på Spray Master.

Spray Master har sedan tidigare sänkt CO2 utsläppen från produkter med DME genom att byta till grön DME. I och med satsningen på grön drivgas minimerar vi nu miljöpåverkan från en majoritet av våra produkter.

Får bytet någon effekt på produkterna? Utöver bytet av drivgas så pågår hela tiden produktutveckling inom sortimentet för att göra det mer hållbart. En viktig tumregel finns, utvecklingen till mer hållbara produkter ska gå hand i hand med bibehållen eller förbättrad prestanda.

- De som använder våra produkter är proffs som förväntar sig de bästa produkterna. Vi ser ingen anledning till att hållbarhet och hög kvalitet inte kan gå hand i hand. Bytet till grön drivgas sker från 1 juli 2020 och i och med detta har vi nu grön drivgas i mer än 120 produkter.

 

Tillbaka till nyhetsflöde